3d-estate-2

Fra film og dataspill til 3D artist

De siste årene har 3D Estate vokst raskt. 26 år gamle Solveig Stake fra Gol i Hallingdal hadde hørt om 3D Estate da hun studerte 3D Grafikk ved Norges informasjonsteknologiske høgskole (NITH), og å jobbe her var på topp av listen da hun skulle ut i arbeidslivet. Veien fra å være interessert i film og dataspill til å bli en dyktig 3D artist har vært både morsom og lærerik.

- Jeg har alltid vært fasinert av hvordan man kan konstruere en virkelighet ved hjelp av 3D og animasjon. Gjennom studiet ønsket jeg å utvikle min kreativitet og få gode ferdigheter i 3D grafikk. Jeg opplevde at det var noe som falt meg naturlig og som jeg umiddelbart ble interessert i.

Med gründerånd og et ungt miljø, ønsker 3D Estate å utfordre det konvensjonelle og tenke nytt. Team-arbeid og kompetanseutvikling er derfor sentralt i arbeidshverdagen.

- Mange ser sikkert for seg at en som jobber med 3D sitter på et komplisert dataprogram og jobber alene, noe som vi også gjør, men i felleskap. Som 3D artist lever jeg av å få og gi inspirasjon, sånn at vi sammen som et team konseptualiserer hva kunden ønsker. I 3D Estate er vi flinke til å spørre hverandre om konkrete tips og tilbakemeldinger på arbeidet vi gjør, noe som gjør at jeg som person er i konstant utvikling og blir flinkere for hver dag som går. 

(Saken fortsetter under bildene)

Den digitale utviklingen går raskt og 3D Estate er derfor opptatt av at alle ansatte skal være oppdatert på trender og tenke utenfor boksen. 3D grafikk er et kreativt fagområde, hvor stilen, inspirasjonskildene og interesser påvirker resultatet.

- Interiørdesign er noe jeg har blitt spesielt interessert i - hvordan lyssette og innrede et rom digitalt for å skape en følelse. Her kan jeg leke med stiler, fargevalg og detaljer, som igjen gir kunden en merverdi. Fordelen med å jobbe digitalt er jo at man kan gjøre endringer rask og enkelt, og det gir også større rom til å være kreativ og prøve ut nye ting.

3D design handler om å visualisere mulighetene i boligen og skape en atmosfære som boligkjøper ønsker å være en del av. Utfordringen ligger ofte i detaljene, og å skape noe som er så nærliggende virkeligheten som overhodet mulig. En 3D artist tenker på helheten; hvilke bøker er naturlige i bokhyllen, hvilke pyntegjenstander er naturlige i vindusrammen, hvordan faller lyset når jeg plasserer den lampen.

- 3D design er den perfekte kombinasjon av kreativitet og teknologi. Noe av det jeg liker best med jobben som 3D artist er muligheten jeg har til å være kreativ og skape noe unikt for hver enkelt kunde. Jeg har fått oppleve og utviklet meg mye på bare et og et halvt år - og jeg gleder meg til fremtiden. For å forklare til vennene mine hva jeg egentlig jobber med sier jeg at jeg spiller Sims, jeg føler at jeg har verdens beste jobb!