3d-estate-2

Norges første heldigitaliserte visningshus

3D Estate, i samarbeid med Plyo, lanserte høsten 2017 Norges første heldigitaliserte visningshus på boligprosjektet Nøttveit i Bergen.

Det er mange fordeler med å digitalisere visnings- og kjøpsprosessen på et boligprosjekt. En kostnadsdriver i hvert boligprosjekt i Norge er for eksempel prospekter. Det er ofte mange runder med korrektur fram og tilbake, mange parter er involvert, og når prospektet først er printet, finner man kanskje én eller flere feil.  Med en digital prosjektside som igjen fungerer som et prospekt, kan endringer og tilpasninger skje umiddelbart. Alle involverte har tilgang til den digitale løsningen og kan oppdatere informasjon knyttet til boligprosjektet på en enkel og effektiv måte. En papirløs kjøpsprosess innebærer også fordeler for kjøper - man er hele tiden oppdatert på boligene og man har all informasjon tilgjengelig 24/7.

På Nøttveit var fokuset interaktivitet og man ønsket at kjøperen skulle leve seg inn i hvordan det ville bli å bo i boligene. Et visningshus med moderne teknologi som en avansert touch-screen ble derfor bygget. Her kunne interesserte navigere rundt eiendommene selv med digitale fremvisninger av prosjektet, besøke et fullt utstyrt show-room og få rabatterte priser på innredningen fra Illiums Bolighus. Et fokus på skandinavisk og praktisk interiørdesign ble også hentet igjen av 3D Estate i illustrasjonsbildene. Hele 14 interiørkonsepter ble skapt for de 81 eneboligene og 19 rekkehusene prosjektet består av.

Noe av det unike med Nøttveit er nærheten til norsk natur, som kan være vanskelig å illustrere digitalt. Riktig lyssetting og vegetasjon med den norske følelsen er sterkt representert i prosjektet for å gi kunden en realistisk opplevelse av sin framtidige bolig. Grundig forarbeid var derfor viktig for å kartlegge prosjektet; ved hjelp av droner og geografisk analyse kunne 3D Estate skape et virkelighetsnært resultat. Over 70 3D-bilder ble skreddersydd til prosjektet, som gjorde det enkelt for både kjøper og megler å se hver eneste detalj av hvordan de ferdigstilte boligene og området vil se ut. Nybygg er særlig avhengig av å visualisere resultatet - på Nøttveit får man følelsen at man allerede har flyttet inn!